ĆUTANJE/TIŠINA

Šjusaku Endo

Sniženo!

700.00 RSD 990.00 RSD

Dodaj u listu želja
Podeli
Kategorija
Tagovi,

  Roman Ćutanje/Tišina izazvao je veliku buru i uzbuđenje kada se 1966. godine pojavio u Japanu. Šjusaku Endo je katolik i prvi japanski pisac koji je objektivno pisao o hrišćanskoj veri u toj zemlji. Glavni junak romana je portugalski sveštenik Sebastijan Rodrigez, koji, nakon vesti da se njegov duhovni učitelj Kristovao Fereira u Japanu odrekao Boga, polazi u tu daleku zemlju kako bi i sam proverio to za njega strašno saznanje. On pokušava da učini nešto u Japanu, gde je u XVII veku progon hrišćana bio na vrhuncu, ali na kraju i sam završava kao otpadnik od vere, koji se glasno odrekao Boga. Razlog nisu svireposti kojima su hrišćani bili izloženi, već „božje ćutanje i neaktivnost” u trenucima kada mu je pomoć bila najneophodnija…

  Martin Skorseze je davne 1991. godine počeo je da pravi film po obožavanom romanu Ćutanje/Tišina i nakon 25 godina truda, na radost brojnih obožavatelja njegovih ostvarenja, konačno ga završio. Nije odustao od svog projekta iz snova i konačno 2014. počeo je snimanje filma, a glavne uloge poverio je Lijamu Nisonu, Endrju Garfildu i Adamu Drajveru.

  “Ovaj film je bio opsesija za mene i morao je biti završen. To je snažna, divna i istinita priča, a usput triler koji se bavi svim pitanjima koja su mene dugo mučila”, dodao je on.

  Autor

  Šjusaku Endo

  Broj strana

  248

  Format

  13,5 x 20

  Povez

  meki

  Komentari

  Još nema komentara.

  Budite prvi koji će napisati komentar za “ĆUTANJE/TIŠINA”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *