DEVOJKA KOJA JE SKAKALA KROZ VREME

Jasutaka Cucui

Sniženo!

540.00 RSD 770.00 RSD

Dodaj u listu želja
Podeli

  Pred vama je jedna od najpoznatijih i najčitanijih Cucuijevih knjiga, kako u Japanu, njegovoj rodnoj zemlji, tako i u svetu. Devojka koja je skakala kroz vreme, priča je o petnaestogodišnjoj učenici, Kazuko, koja sasvim slučajno otkriva da ima sposobnost da skače u prošlost ili u budućnost. Tragajući za razotkрivanjem identiteta mistične ličnosti, za koju veruje da joj je podarila ove paranormalne sposobnosti, ona mora da prevaziđe granice vremena i prostora, i preispita šta su snovi, a šta stvarnost.

  Po ovoj knjizi snimljeno je nekoliko televizijskih serija, igrani film, urađen je manga strip, kao i čuvena anima koju je potpisao proslavljeni Mamoru Hosoda.

  Knjiga sadrži i novelu Tvar od koje su noćne more sačinjene

  * * *
  Najlepša stvar u vezi sa Cucuijem je način na koji se, gotovo spontano stapaju prošlost i fantazija.
  Filip Henšer, Dejli telegraf.

   

  Jasutaka Cucui, rođen 24. septembra 1934. godine u Osaki, je japanski romanopisac, autor naučne fantastike i glumac. Njegov roman Grupa Jumenokizaka osvojio je „Tanizakijevu nagradu” 1987. godine. Osvojio je i nagradu „Izumi Kioka” 1981. godine, i nagradu „Kavabata Jasunari” 1989. godine. Njegov rad je poznat po tamnom humoru i satiričnom sadržaju. Često je sahranjivao japanske tabue kao što su invaliditet i Tenno sistem i kao rezultat svega toga bio je žrtva velikih kritika. Njegovi radovi okarakterisani su kao osnova za Japansku postmodernu nauč-nu fantastiku.
  Jedan od prvih romana Cucuija, Devojka koja je skakala kroz vreme (1967), adaptiran je u film, TV seriju, mangu i animu. Još jedan roman, Paprika (1993), adaptiran je u animirani film režisera Satoši Kona 2006. Mnoga druga dela, uključujući roman Detektiv Milioner u četvоrotomnom delu, ekranizovana su na japanskoj televiziji. Pored brojnih romana i filmskih i TV uspeha, Jasutaka Cucui objavio je i na desetine zbirki kratkih priča.

  Komentari

  Još nema komentara.

  Budite prvi koji će napisati komentar za “DEVOJKA KOJA JE SKAKALA KROZ VREME”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *