HOTEL IRIS

Joko Ogava

Sniženo!

540.00 RSD 770.00 RSD

Dodaj u listu želja
Podeli

  U trošnom hotelu na obali mora, povučena sedamnaestogodišnja Mari radi na recepciji, dok njena majka (vlasnica hotela) nastoji da privuče goste i van sezone. Jedne noći, one su primorane da izbace sredovečnog muškarca i prostitutku iz hotelske sobe. Uprkos okruženju malog primorskog mesta, i hladnoj, uzdržanoj majci, ona je uvrnuti posmatrač ljudske požude, i u tom muškarcu (počev od njegovog glasa) prepoznaće nešto za čim je dugo čeznula. On je neuredan prevodilac koji živi na obližnjem ostrvu. Udovac je i prate ga glasine da je ubio svoju ženu. Mari počinje da ga posećuje i on je uvlači u svoje mračno carstvo bola i zadovoljstva, u kome ona uživa više nego on sam…

  „Ogava s velikom lakoćom postiže zastrašućuju briljantnost” – „Gardijan”.

  „To je Ogavina neustrašiva teritorija i ona njome vlada oštrim fokusom; stvara momente koji oduzimaju dah svojom ružnoćom, najčešće kad se najmanje očekuje… nekad i čežnjom koja je dirljiva i nežna” – „Independent”.

  „Veoma dobro i veoma nastrano… slika za slikom, i odvedeni smo u jedan uzbudljiv svet, u isto vreme i lep i zastrašujući” – „Tajmsov” književni dodatak.

  Autor

  Joko Ogava

  Broj strana

  155

  Format

  16 x 23

  Povez

  meki

  Komentari

  Još nema komentara.

  Budite prvi koji će napisati komentar za “HOTEL IRIS”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *