ISPOVESTI

Kanae Minato

Sniženo!

620.00 RSD 880.00 RSD

Dodaj u listu želja
Podeli

  Posle otkazanog venčanja, zbog tragičnog razvoja događaja, Juko Morigući smisao svog života našla je u svojoj četvorogodišnjoj devojčici Manami koja je, pod nerazjašnjenim okolnostima, nastradala u krugu škole u kojoj ona radi. Želeći da istraži ovaj nesrećni slučaj, ona daje otkaz. Pre toga, mora da održi svoje poslednje predavanje. Ispričaće priču koja će iz korena promeniti mišljenje njenih učenika o dvojici svojih vršnjaka, koja samo potvrđuje njen pakleni plan osvete. Ispričan iz ugla nekoliko naratora, s nepredvidivim, uzbudljivim obrtima, roman Ispovesti istražuje granice kažnjavanja, očaja, tragične ljubavi, kulminirajući u razdirućem suočavanju nastavnika i učenika, koje će ozbiljno da ugrozi ceo kolektiv.

  Po knjizi je snimljen film, koji je režirao Tecuja Nakašima, i koji je dobio sve prestižne filmske nagrade u Japanu i ušao u najuži krug filmova nominovanih za Oskara.

  „Jeziv i opčinjavajući psihološki triler koji ispituje uobičajeno zna-čenje dobra i zla, zakona i pravde. Ovde nema srećnih završetaka, ali Minato je sastavila intrigirajuću slagalicu koja će čitaoce držati prikovanim za knjigu” – „Lajbrari džornal”.

  „Odurno malo remek-delo… Retko kreativan roman: ambiciozno istraživanje najtamnijih kutaka ljudske prirode – i, za razliku od tromih karaktera kod Dostojevskog i Kamija, na koje nas Minato upućuje, ona stvara neverovatno uspešnu priču” – „Čikago tribjun”.

  ”Mislite na Ispovesti, kao na japansku verziju Iščezle… sve vam
  se vrti u stomaku… jednostavno uhvatiće svakog temperamentnog čitaoca. Ovo je priča o moralu i pravdi, koja izaziva mučninu, s nasilničkim obrtima koji će vas ostaviti bez daha” – „Los Anđ. tajms”.

  Kanae Minato (1973) jedna je od najpoznatijih japanskih pisaca 21. veka. Počela je da piše i objavljuje s trideset i nešto godina. Njen prvi roman Ispovesti najbolje je prodavana knjiga u Japanu 2008. godine. Dobio je nagradu „Honia Taišo” 2009, koja se dodeljuje bestselerima. U međuvremenu je objavila desetak romana i više priča. Njeni uzori su Edogava Ranpo, Keigo Higašino, Mijuki Mijabe i Agata Kristi. Proglašena je za kraljicu ijamisua, posebnog podžanra krimi-romana koji je izuzetno popularan, ne samo u Japanu. Ispunjen je jezivim, brutalnim scenama i zaokupljen tamnom stranom ljudske prirode.
  Roman Ispovesti je preveden na engleski jezik i 2014. proglašen je za najbolji strani ijamisu roman. „Volstrit džornal” uvrstio ga je iste godine u deset najboljih krimi-romana. U SAD je knjiga dobila nagradu Alex 2015, i bila je predložena za prestižnu nagradu Širli Džekson.
  Minato je u Japanu dobila mnoge nagrade. Nagradu radio drame, Nagradu za detektivski roman za nove pisce, nagradu „Šosecu Suiri“ za roman Ispovesti…

  Njena poznatija dela su: Devojke, Okajavanje, Kraj priče...

  Autor

  Kanae Minato

  Broj strana

  226

  Format

  13,5 x 20

  Povez

  meki

  Komentari

  Još nema komentara.

  Budite prvi koji će napisati komentar za “ISPOVESTI”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *