PROĆI ISPOD ČAROBNOG LUKA

Tanja Kragujević

Sniženo!

350.00 RSD 495.00 RSD

Dodaj u listu želja
Podeli

  И као песник и као есејиста, Тања Крагујевић доследно потврђује тезу да је читање део културе и енергије писања. Њене књиге есеја, посвећене најзначајнијим српским песницима минулог века, уз зналачку посвећеност тумачењу њиховог дела, носе особену, стваралачку климу читања, која новим запажањима и лирским рефлeксијама, а не ретко и у илуминантом детаљу анализе, мења устаљени угао сагледавања модерне поезије. И одишу свежином увида, која класике модерне књижевности изнова чини плодотворним, изазовним, подстицајним.
  Ове одлике важе и за њену нову књигу Проћи испод чаробног лука. И када су то занимљиви, сажети прегледи токова модерне српске поезије, озбиљне анализе појединих ауторских гласова, или тренуци њеног непосредног суделовања у празницима књижевности посвећеним великанима, или нове, откривалачке лектире, њени есеји и записи јесу поуздана књижевна вредновања. Својим избором песника и песама, она успева да поетске вредности приближи времену већ увелико помереном изван културе и да их повеже са енергијом и погледима настајуће поезије која поима и сједињује и уздрмане, упозоравајуће визије савременог света.
  Оснажујући темељна књижевна опредељења, метафора лампи Тање Крагујевић, које трају, јер сведоче, и када су наслеђене из римског доба, или из песничких записа ранијих епоха, о кризама духа, као и из визи-је свемирских осматрачница, та светлосна јединица вредносног спектра уверљиво и доследно проноси веру у поезију, у реч која мисли, која ствара и која се баштини на дуже стазе.

  Autor

  Tanja Kragujević

  Broj strana

  103

  Format

  13 x 20

  Povez

  meki

  Komentari

  Još nema komentara.

  Budite prvi koji će napisati komentar za “PROĆI ISPOD ČAROBNOG LUKA”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *