POVEST ARTURA GORDONA PIMA i DNEVNIK DŽULIJUSA RODMANA

Edgar Alan Po

Sniženo!

1,000.00 RSD 1,320.00 RSD

Dodaj u listu želja
Podeli

  Edgar Alan Po (1809–1849) ostavio je dubok trag u svetskoj književnosti, ne samo u poeziji i u prozi. Najveći američki pisac, svojim delima postavio je visoke zahteve u književnosti, od kojih su neki nedostižni i danas.

  U ovoj knjizi nalaze se dva njegova romana. Roman Povest Atrura Gordona Pima prvi put se pojavljuje u potpunom izdanju, u prevodu s engleskog jezika. Objavljen 1838, jedini je završen Poov roman. U njemu je ispričana priča mladog Artura Gordona Pima, koji se ukrcava kao slepi putnik na „Grampus”, brod za lov na kitove. Pim doživljava raznovrsne avanture i nevolje, uključujući i brodolom, pobunu i kanibalizam, pre nego što ga spasi posada broda „Džejn Gaj”.

  Dnevnik Džulijusa Rodmana nedovršen je roman koji je Po objavio u šest nastavaka u filadelfijskom časopisu, od januara do juna 1840. Članovi Senata Sjedinjenih Američki Država poverovali su da je ovo istinita priča o prvom prelasku čoveka preko Stenovitih planina Severne Amerike. Ova nenamerna „prevara” američkog Senata govori o Poovoj sposobnosti da svojim izmišljenim delima dâ verodostojnost.
  Romansijer Edgar Alan Po, tajanstven, sa svim njegovim zagonetkama, i dalje neprevaziđen u svetskoj književnosti, raskošan, u prevodu na srpski jezik.

  Autor

  Edgar Alan Po

  Broj strana

  304

  Format

  13 x 20

  Povez

  tvrdi

  Komentari

  Još nema komentara.

  Budite prvi koji će napisati komentar za “POVEST ARTURA GORDONA PIMA i DNEVNIK DŽULIJUSA RODMANA”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.